Vrijstelling jaarlijkse FAVV-heffing

door Joke op 12/11/2020

Naar aanleiding van de problemen veroorzaakt door COVID-19 heeft de federale overheid beslist om een budget van €10,6 miljoen euro vrij te maken ter ondersteuning van de getroffen professionelen.

In die context kent het FAVV aan de ondernemingen die hoofdzakelijk actief zijn in de horecasector of in de ambulante detailhandel een vrijstelling toe van de jaarlijkse heffing voor 2020 op basis van de activiteiten die werden uitgevoerd in 2019.

 

U kunt het bedrag van deze vrijstelling per inrichting gemakkelijk berekenen door de tabel met tarieven en de betreffende wettelijke bepalingen te raadplegen hieronder. 

 

Indien u uw aangifte voor 2020 al heeft ingediend, uw factuur al heeft ontvangen en, in voorkomend geval, uw jaarlijkse heffing al heeft betaald, dan zal het FAVV alles in het werk stellen om een creditnota naar u te verzenden en zo snel mogelijk over te gaan tot de terugbetaling van dit bedrag.

 

Indien u na 15 januari 2021 echter van mening bent dat u niet heeft kunnen genieten van de bovenvermelde maatregelen, dan kunt u het contact center bereiken via het nummer 02/211.99.00 van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 of een e-mail sturen via het e-mailadres heffingen@favv.be. 

 

 

KLEINHANDEL

 

Bijlage 5.a.

Kleinhandel: indien geen enkele activiteit onderworpen is aan een toelating of een erkenning: 43,69 EUR per vestigingseenheid.

 

Bijlage 5.b.

Kleinhandel: indien activiteit onderworpen aan een toelating of een erkenning:

 

Categorie in functie van het aantal tewerkgestelde personen

Bedrag/vestigingseenheid

0 tewerkgestelde personen

238,87

1-4 tewerkgestelde personen

238,87

5-9 tewerkgestelde personen

464,44

10-19 tewerkgestelde personen

849,25

20-49 tewerkgestelde personen

1.680,70

50-99 tewerkgestelde personen

4.012,83

≥ 100 tewerkgestelde personen

7.696,42

 

HORECA

 

Bijlage 6.a.

Horeca: indien geen enkele activiteit onderworpen is aan een toelating of een erkenning: 49,24 EUR per vestigingseenheid

 

Bijlage 6.b.

Horeca: indien een activiteit onderworpen is aan een toelating of een erkenning:

 

Categorie in functie van het aantal tewerkgestelde personen

Bedrag/vestigingseenheid

0 tewerkgestelde personen

175,10

1-4 tewerkgestelde personen

175,10

5-9 tewerkgestelde personen

280,58

10-19 tewerkgestelde personen

495,75

20-49 tewerkgestelde personen

913,78

50-99 tewerkgestelde personen

1.858.78

≥ 100 tewerkgestelde personen

3.433,82

 

Bron: FAVV