Aanvullende compensatiepremie

door Joke op 22/06/2020

Omwille van de coronamaatregelen hebben sommige bedrijven door de exploitatiebeperkingen, zelfs na de versoepelingsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni jl. een serieuze omzetdaling. Om hen financieel te ondersteunen, werd de corona ondersteuningspremie in het leven geroepen.

 

Deze premie kan waarschijnlijk in de 2e helft van juli aangevraagd worden. Van zodra we meer info hierover ontvangen, brengen we jullie uiteraard op de hoogte.  

 

De corona ondersteuningspremie bedraagt € 2.000. Voor wie een bijberoep uitoefent bedraagt de premie € 1.000.

 

Voor wie?

 

Ondernemingen die steeds open zijn gebleven of opnieuw geopend zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen en hierdoor een omzetdaling van 60% hebben:

 

  • ondernemingen die initieel niet moesten sluiten maar exploitatiebeperkingen hadden en in aanmerking komen voor een corona compensatiepremie
  • ondernemingen die bij het begin van de coronamaatregelen verplicht werden hun zaak en fysieke locatie te sluiten en in aanmerking komen voor een corona hinderpremie

 

Welke periode vergelijken?

 

Omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar (aan te tonen via dagontvangsten, geleverde prestaties of tijdsregistratie).

 

  • voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni
  • voor horeca ondernemingen gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli

 

Dus, heb je een goedkeuring gekregen voor de Hinder- of Compensatiepremie en voldoe je aan de omzetdaling van 60%, kan je deze premie aanvragen.